Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija efikasna u suzbijanju grada

    Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije najavio je da će danas u mestu Bajša u Vojvodini biti otvorena srpsko-mađarska konferencija o zajedničkim programima protivgradne zaštite.

     
    Zajednički program protivgradne zaštite finansira se iz prekograničnog IPA fonda, s ciljem da se razvije i izgradi zajednički sistem odbrane od grada u graničnom delu između Srbije i Mađarske, u području mađarskih županija Bač-Kiškun i Čongrad, i Vojvodine.
     
    Procene stručnjaka za klimatske promene ukazuju na to da će se u budućnosti pojačati intenzitet i učestalost ekstremnih meteoroloških pojava, što je još jedan razlog da se ulože sva moguća stručna i naučna znanja kako bi se umanjile štete i samim tim povećao standard građana sa obe strane granice, navodi se u saopštenju.
     
    Na teritoriji Srbije dostignuta je efikasnost suzbijanja grada kao elementarne nepogode u rasponu od 63 do 74 odsto kada je u pitanju preventivna zaštita, saopštio je juče Sektor za vanredne situacije.
     
    Kako je navedeno u saopštenju Sektora MUP-a, poljoprivredni proizvođači neprestano iskazuju veliki interes za rad sistema odbrane od grada, što je odličan pokazatelj efikasnosti rada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE