Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smederevo traži novog partnera za otpad

    Zbog visoke cene nadoknade iznošenja i deponovanja smeća francuski konzorcijum „Sade CGTH Girus Waste Initiatives Development“ neće biti strateški partner za održavanje čistoće i upravljanja komunalnim otpadom u Smederevu, saopštio je predsednik Komisije za izbor strateškog partnera Milija Barović.

     
    Od konačnog dogovora da „Sade“ bude strateški partner odustalo se posle višemesečnih pregovora.
     
    „Pregovarali smo šest meseci, a želeći da cena iznošenja i odlaganja bude što niža, nismo prihvatili njihovu ponudu pri kojoj su ostali od 27 evra po toni“, izjavio je Barović u programu lokalne TV Smederevo.
     
    Barović je kazao da je odlučeno da se posle prekida pregovora sa francuskim konzorcijumom, pozovu ostale dve firme koje su učestvovale na tenderu i da se izjasne da li i dalje ostaju pri svojim prvobitnim ponudama. Zainteresovane za ovaj posao bile su i firme Porr – Werner & Weber i A.S.A. Eko d.o.o.
     
    Smederevo se sredinom septembra prošle godine odlučilo za strateškog partnera, odnosno, da komunalne poslove održavanja čistoće i upravljanja i održavanja regionalnog centra za sakupljanje, selekciju i odlaganje komunalnog čvrstog otpada na lokaciji „Segda“ – Jelen Do“, povere francuskom konzorcijumu „Sade“.
     
    Komisija za sprovođenje postupka izbora strateškog partnera tada je obrazložila svoje mišljenje da je reč o najpovoljnijoj ponudi, navodeći da je najpovoljnije tehničko-tehnološko rešenje integralnog sistema upravljanja otpadom.
     
    Za početna ulaganja u prva 24 meseca, ovaj konzorcijum je ponudio 7.466.000 evra, uz ulaganje u zajedničko preduzeće od 3.125.765 evra. Ovaj ponuđač je kao ukupna ulaganja, sa dinamičkim planom, ponudio iznos od 43.691.000 evra. Članovi komisije tada su konstatovali da je ova firma ponudila cenu od 1,49 evra za sakupljanje i prevoz otpada po stanovniku mesečno sa PDV-om, što je bila prva cena po redu iznad najniže. Za pravna lica cena bi ostala nepromenjena najmanje godinu dana.
     
    Konzorcijum bi imao i obavezu preuzimanja zaposlenih radnika smederevskog komunalnog preduzeća, svih 210 zaposlenih, uz 10 novoprimljenih radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE