Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zbog visokih cena Amerikanci sve češće kradu gorivo

    Sjedinjene Američke Države su godinama bile poznate po jeftinom gorivu, ali je skok cena na svetskom tržištu naftnih derivata uticao i na porast cena u Americi, i policija se sada po prvi put suočava sa nečim do skora nezamislivim- krađama benzina sa pumpi.

     
    Kako prenosi ABC televizija u poslednja dva meseca dogodilo se više krađa u kojima su lopovi pokušali da prespu gorivo sa pumpi u velike kanistere koje su vozili u specijalno pripremljenim kombijima.
     
    U Americi je danas prosečna cena benzina oko 3,59 dolara za galon, koji ima 3,78 litara (oko 78 dinara za litar), što je za 40 centi više u odnosu na pre godinu dana, a istovremeno i najviša cena goriva u američkoj istoriji. Dalja poskupljenja koja se najavljuju, očigledno su dovela do ideje da se benzin krade, sa čim se policija u SAD nikada ranije nije suočavala zbog niske cene goriva.
     
    Poslednji pokušaj se, kako navodi ABC, dogodio pre dva dana na benzinskoj pumpi u blizini grada Tampa na Floridi, kada su lopovi dovezli kombi do pumpe i iz cisterni počeli da prebacuju gorivo u spremljene kanistere. Policija je osujetila tu krađu, ali je ona samo jedna u niza više desetina koje su se dogodile širom Amerike.
     
    Ukradeno gorivo se kasnije prodaje kamiondžijama po ceni od 2,50 dolara za galon, a s rastom cene goriva, američka policija strahuje da će ovakvih krađa biti sve više.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE