Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nove deonice u mreži Pocerine i Mačve

    U Direkciji za puteve grada Šapca potpisan je ugovor o izgradnji 2,5 km lokalnog puta koji će povezati deonice Bogosavac-Lipolist i Šabac-Radovašnica. To će, ne samo znatno skratiti put do Šapca, već i unaprediti postojeću putnu mrežu Mačve i Pocerine. Izvođač radova je šabačko preduzeće „Transfer“, a vrednost radova 11 miliona dinara.
     
    Rade Jovanić, odbornik i predsednik MZ Bogosavac, objašnjava da će izgradnjom puta biti rasterećen saobraćaj magistralnim putem prema Loznici, a razdaljina od Lipolista do Šapca biće samo pet kilometara. Meštani Bogosavca umesto makadamskog puta dobiće asfalt, a Petkovica i Bela Reka ostvariće najkraću vezu sa Šapcem. Izgradnja ove deonice ujedno će i skloniti sa magistralnog puta saobraćaj poljoprivrednih mašina.
     
    U planu je potpisivanje ugovora za izgradnju puteva Jevremovac-Letnjikovac i Rumska-Metlić. Građevinsku sezonu 2012. godine obeležiće i asfaltiranje 5,5 km puta kroz Bukor, asfaltiranje pet kilometara puta u Krivaji, kao i asfaltiranje 2,5 km puta Štitar-Tabanović i obilaznice oko Drenovca u dužini od 1,6 km. Takođe, biće izgrađen put od Orašca (od mosta na reci Dobravi) do Mrđenovca, dužine 600 metara.
     
    Direktor Direkcije za puteve Miodrag Filipović navodi i izgradnju puteva Maove-Dobrić i Sinošević-Zablaće, a kao najvažniju ovogodišnju investiciju izdvaja izgradnju puta od Skakala do Miloševca, u dužini od 3,6 km.
     
    – Radovi vredni 50 miliona dinara biće finansirani iz budžeta Grada Šapca i NIP-a u jednakim iznosima. Izgradnja ove deonice praktično znači završetak izgradnje „pocerske magistrale“ koja će na najkraći način spojiti Pocerinu i Mačvu, polazeći od Rumske, odnosno Skakala, preko Dvorišta, Miloševca, Desića, Radovašnice i Bele Reke do Lipolista – naglasio je direktor Direkcije za puteve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE