Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Olimpijadu u Londonu zatvoriće britanski muzičari

    Završna svečanost ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu biće ispraćena uz zvuke britanske muzike različitih žanrova, saopšteno je danas u britanskoj prestonici.
     
    Publika koja će pratiti završnu svečanost 12. avgusta na Olimpijskom stadionu u Londonu i preko malih ekrana moći će da uživa u širokom rasponu muzičkih dela od klasičnog kompozitora Edvarda Elgara do soul kraljice Adel, koja je nedavno osvojila čak šest Gremija.
     
    Organizatori su najavili da će završna ceremonija, pod nazivom „Simfonija britanske muzike“, obuhvatiti muziku raznih delova zemlje koja će ispredati „slikovitu, zabavnu i emotivnu priču“.
     
    „Prošetaćemo publiku od Elgara do Adel“, kazao je muzički direktor Dejvid Arnold.
     
    Procenjuje se da će oko 750 miliona ljudi širom sveta pratiti ovu svečanost, koja bi trebalo da bude najgledaniji televizijski događaj u svetu posle ceremonije otvaranja Olimpijade.
     
    „Najbolji način da se nešto proslavi je da se to učini uz muziku, a muzika je možda jedno od najvažnijih doprinosa Velike Britanije svetu tokom poslednjih 50 godina“, kazao je za Rojters Stiven Daldri, zadužen za svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara.
     
    Zasad nije poznato koje će pesme biti izvođenje, ni koji će umetnici nastupiti. Jedino se zna da će biti angažovano 4.100 izvođača. Uveliko se spekuliše da će među njima biti veterani poput Rolingstonsa i Eltona Džona, ali i neki nešto noviji izvođači kao što je ženski pop bend Spajsgerls.
     
    Londonski simfonijski orkestar, jedan od vodećih britanskih orkestara, zadužen je za glavnu temu obe svečanosti, kao i svečanosti otvaranja i zatvaranja Paraolimpijade.
     
    Umetnički direktor Kim Gevin, koji je producirao neka od najznačajnija lajv događaja proteklih godina, uključujući i memorijalni koncert posvećen pokojnoj princezi Dajani 2007. godine, kazao je da će svečanost biti „elegantna mešavina britanske muzike“ na kojoj će, takođe, biti prikazana i britanska kreativnost kroz dizajn, kulturu i modu.
     
    Oko 80 miliona funti (125,33 miliona dolara) biće ukupno potrošeno na ove svečanosti.
     
    Deni Bojl, reditelj Oskarom nagrađenog filma „Milioner iz blata“, nadgledaće ceremoniju otvaranja Olimpijade, čija je tema „Čudesna ostrva“ (Isles of Wonder), preuzeta iz Šekspirovog komada „Oluja“.
     

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE