Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Apel za pomoć ugroženim opštinama

    Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uputio je apel javnosti, organizacijama i kompanijama da se priključe akciji za pomoć ugroženim građanima u opštinama koje su najviše pogođene niskim temperaturama i snežnim padavinama. Prema procenama Crvenog krsta Srbije najmanje 7000 porodica ima problem sa nedostatkom hrane, higijenskih proizvoda, kao i tople obuće.
     
    U Srbiji su zabeležene najniže temperature u poslednjih nekoliko godina, a do sada su, prema zvaničnim podacima, 22 osobe umrle od posledica smrzavanja. Ovog trenutka su posebno ugroženi meštani sela Zaovine, na teritoriji opštine Bajina Bašta, gde je više od 80 građana, uglavnom starijih, suočeno sa nedostatkom osnovnih životnih namernica. Aktivsti Odreda izviđača “Bajina Bašta” pokušavaju da organizuju humanitarnu pomoć za ugrožene građane.    
     
    „U trenucima kada je teško, bitno je da građani iskažu solidarnost i pomognu onima koji su u nevolji. Od početka akcije odziv građana je bio veliki i zato se nadamo da će prepoznati važnost pružanja pomoći ugroženim porodicama u ovom trenutku. Još jednom apelujemo na kompanije i pojedince, da ukoliko imate mogućnosti se priključite akciji,“ izjavila je Mia Vukojević, izvršna direktorka Balkanskog fonda za lokalne inicijative“
     
    BCIF je do sada uputio urgentnu finansijsku pomoć građanima u Sjenici,  Donjoj Toponici i Donjoj Trnavi, Babušnici, Vladičinom Hanu,  selima u okolini Svrljiga, Bačkom Monoštoru, Bajinoj Bašti i okolini. Aktivisti lokalnih udruženja su na terenu pomagali ugroženim građanima. Pomoć je iskorišćena za nabavku osnovnih životnih namirnica: brašna, pirinča, ulja, šećera i konzervirane hrane za starije osobe iz ruralnih područja koje su životno ugrožene.
     
    Akciji su se priključili Erste banka, kompanije Ernst & Young, Telenor d.o.o. i Banka Intesa a.d. Beograd kao i pojedinci.
     
    Svi koji žele da se priključe akciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative mogu da uplate sredstva na žiro račun  340 -1100 2728 -70, poziv na broj 97/ 15-018-103208903.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE