Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tunel za vozače i plato za pešake u nastavku Knez Mihailove

    U nastavku Knez Mihilove ulice iduće godine trebalo bi da počne izgradnja tunela za saobraćaj i platoa za pešake, kako bi ta pešačka zona bila direktno povezana sa Kalemegdanskim parkom, bez semafora u Pariskoj ulici, najavljeno je iz Uprave grada.


    – Ideja je da se napravi tunel kroz koji bi prolazili automobili, dok bi tramvaji ostali na površini, a druga mogućnost je da se da se i automobilski i tramvajski saobraćaj spuste u tunel – rekao je gradski arhitekta Dejan Vasović.

    Rekonstrukcija je u sklopu plana detaljne regulacije dela Kosančićevog venca za uređenje „Beton hale“ i uređivanja i povezivanja priobalja sa Kalemegdanskim parkom, navedeno je na sajtu Uprave Beograda.
    Urbanistički zavod trenutno radi saobraćajne analize koje će biti uvršćene u izmene plana, a koji bi trebalo da bude završen do kraja 2012. godine.

    Kroz saobraćajne analize istaknuta je ideja da se iznad tunela napravi pešačka zona sa fontanom s prirodnim tokom vode, šetalište, zelena površina, mesto za odmor, pa čak i vidikovac, naveo je Vasović.

    On je dodao da je to samo jedno od mogućih rešenja, ali da će konačno biti doneto nakon konkursa.

    Postoji mogućnost i da deo od Uzun Mirkove ulice do Knez Mihailove takođe bude pešačka zona, ali to u prvoj fazi nije predvidjeno, kazao je Vasović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE