Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez grejanja u Leskovcu pola grada

    Zbog havarije na najvećem od tri kotla u toplani “Crvena zvezda”, oko 1.800 od ukupno 3.500 stanova tokom vikenda nije imalo grejanje. Tek što je kvar u subotu otklonjen, ponovo je pukla cev, pa su u JP “Toplana” ponovo gasili kotao. Za to vreme građani su se grejali na struju ili su spas potražili kod rođaka ili prijatelja.


    Leskovčani sve češće ukazuju na loše grejanje, a stanari zgrade S12 na Masarikovom trgu u centru grada prošle nedelje su protestovali. Odličnim grejanjem mogu da se pohvale samo u naselju Dubočica, a to je trećina ukupnog broja korisnika.

    – Danima sedimo u kaputima ili se zavlačimo pod jorgane. Ovu katastrofu neko mora da okonča, svi smo se porazboljevali, a niko prstom ne mrda – pričaju stanari zgrade S12 sa 70 stanova. Sličan problem imaju i stanari u soliteru iznad “Kraša” i stambenog kompleksa Lopovka, ali i u popularnim Lamelama.

    – Već desetak dana temperatura u stanovima je od sedam do 12 stepeni. Grejalice nisu dovoljne. Dvoje starije dece odveli smo kod roditelja, a beba je kod nas – žali se Milojka Petković, koja stanuje u Lamelama.

    Predsednik Skupštine stanara u soliteru S12 Perica Stanojević kaže da ne zna koliko puta je intervenisao u “Toplani”. Uvek je dobijao objašnjenje da je sistem dotrajao i da će biti bolje tek kada se toplane rekonstruišu i postave nove podstanice, ali mu niko nije rekao šta da rade do tada, osim što su obećali umanjenje računa za ovaj mesec.

    – Tačno je da su podstanice dotrajale, ali sa njima je grejanje ranijih godina radilo. Problem je u tome što je letos curila voda iz sistema i što to na vreme nije sanirano, pa je u sistem ušao vazduh koji stvara čepove po cevovodu, posebno oko podstanica – tvrdi jedan od zaposlenih u ovom preduzeću. Dodatni razlog je i to što je ugalj lošeg kvaliteta i teško sagoreva.

    Simptomatično je i to da je finansijska dokumentacija ovog javnog preduzeća gorela u požaru nekoliko puta. Zbog toga je i gradonačelnik Slobodan Kocić pozivao policiju da utvrdi da li u “Toplani” ima zloupotreba. U lokalnoj samoupravi ističu da havariju niko ne može da predvidi, ali da će proveriti ima li odgovornosti rukovodstva “Toplane”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE