Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izbori će biti raspisani 13. marta

    Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila danas da će republički i lokalni izbori na teritoriji cele zemlje biti raspisani 13. marta.
     
    Ona je ponovila i da će izbori biti održani 29. aprila ili 6. maja.
     
    „Mi ćemo na teritoriji čitave zemlje raspisati izbore, ali to neće biti opšti lokalni izbori jer nekim odbornicima mandati ne ističu u ovom periodu“, rekla je Đukić Dejanović za RTS i dodala da će se izbori na Kosovu odvijati u saradnji s međunarodnom zajednicom, kako predviđa Rezolucija 1244.
     
    Prema njenim rečima, odluka o statusu kandidata Srbiji za ulazak u EU, neće uticati na raspisivanje izbora jer su to dve odvojene radnje u proceduralnom i pravnom smislu, ali i političkom.
     
    „Raspisivanje izbora je nešto o čemu govorimo nezavisno od odluke“, podvukla je predsednica skupštine i dodala da će poslanici danas završiti prvu vanrednu sednicu i glasati o kadrovskim rešenjima u oblasti pravosuđa, a potom započeti novu sednicu na kojoj će se ratifikovati veliki broj različitih sporazuma i ugovora.
     
    Sutra će, navela je Đjukić Dejanović, biti dan za podnošenje amandmana i dodala da kada bude glasanje ne očekuje da će biti iznenađenja, jer su poslanici Srpskog pokreta obnove „odlučili da stranačke interese podrede parlamentarnim“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE