Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milići: Senegalci zainteresovani za montažne kuće

    Privreda opštine Milići ima potencijala i mogućnosti za nastup na tržištu zapadne Afrike, prvenstveno sa proizvodima iz drvoprerađivačkog sektora i građevinarstva, istaknuto je na sastanku rukovodstva ove opštine i privredne delegacije Senegala na čelu sa Pap Tureom, vlasnikom i predsednikom senegalske Kooperacije “Konsultant”, koja povezuje 300.000 članova u 14 zapadno-afričkih država.

    Senegalski privrednik rekao je novinarima da boravi u Milićima da bi se uverio u mogućnosti kojima raspolaže opština Milići, zajedno sa kompletnom Republikom Srpskom, a što može da bude zanimljivo afričkom kupcu.

    “S tim ciljem ovde smo obišli nekoliko privatnih drvoprerađivača i preduzeća. Zainteresovani smo da sa ovdašnjim partnerima ostvarimo dugoročnu saradnju, a posebno smo zainteresovani za proizvodnju i plasman montažnih kuća. Naravno, nijedan partnerski projekat nije lak, ali tu smo da bi krenuli korak po korak”, rekao je Ture.

    Dogovoreno je da već za 15 dana još jedna delegacija iz ove zapadno-afričke zemlje, možda i na ministarskom nivou, poseti Miliće, kada bi se moglo govoriti i o nekim konkretnijim poslovnim aranžmanima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE