Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U pripremi animirani film „Prorok“

    Jedna od najčitanijih knjiga svih vremena “Prorok” libanskog književnika Halila Džubrana biće prvi put adaptirana za veliki ekran, ali ne kao igrani već kao animirani film.
     
    U ovaj, dugo godina planirani projekat, na čijem je čelu producentska kuća glumice Selme Hajek, biće uključeni umetnici sa različitih prostora. Svako od 26 poglavlja “Proroka” režiraće drugi reditelj, među kojima su nagrađivani Kris Landret, Tom Mur, Nina Pejli… Reditelj Rodžer Alers (ekranizovao “Kralja lavova”, “Lepoticu i zver”, “Aladina”) zadužen je da osmisli zajedničku nit koja će povezati sve priče.
     
    – “Prorok” je do danas ostao neverovatan izvor mudrosti i inspiracije za ljude širom sveta. Zbog svog libanskog porekla posebno sam ponosna što sam deo projekta koji će ovo književno remek-delo predstaviti novim generacijama na način koji nije viđen nikada ranije – rekla je holivudska glumica Salma Hajek.

    Koliko su ambicije velike, pokazuje i činjenica da su u finansiranje projekta uključeni i Filmski institut u Dohi (Kataru) i producentske kuće iz Libana. Namera svih uključenih je da jedno filozofsko-poetsko delo približe mladim naraštajima, a da ne ugroze ozbiljnost i mudrost koja je Džubranovo delo učinila bestselerom i jednim od najcitiranijih.

    Knjiga “Prorok” objavljena je davne 1923. godine u skromnom tiražu od 2.000 primeraka, ali je potražnja rasla iz godine u godinu, da bi danas slovila za jednu od najprodavanijih knjiga svih vremena. Preveden na četrdeset jezika, “Prorok” je do sada prodat u više od sto miliona primeraka. I u Srbiji je, svojevremeno, ova knjiga godinama carovala na listi bestselera.

    Glavni junak knjige, Al Mustafa, prorok, posle 12 godina napušta Orfalez da bi se vratio u domovinu. Pre nego što se ukrca na brod koji će ga vratiti na rodno ostrvo sa grupom ljudi razgovara o raznim temama…

    Knjiga je podeljena po poglavljima u kojima prorok priča o ljubavi, braku, davanju, radu, tugi, zločinu, prijateljstvu, deci, dobru i zlu…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE