Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova nada za obolele od karcinoma

    Konformalna metoda u Monobloku niške onkologije primenjuje se već dve godine, a samo u prošloj godini, korišćena je kod polovine od 1.900 pacijenata. Pored smanjenja aktunih simptoma, povećava se i mogućnost izlečenja.


    Doktor Slaviša Jančić, radiolog, kaže da kod manjih tumora mogu da postignu izlečenje, kao što su tumori vrata, prvog i drugog stepena, gde je izlečenje 99 odsto.

    Za koršćenje nove metode, Klinika za onkologiju niškog Kliničkog centra dobila je odobrenje Evropske agencije za atomsku energiju.

    Direktor Klinike za onkologiju Svetislav Vrbić kaže da novom metodom, prilikom zračenja, zdravo tkivo ostaje pošteđeno, a više zrakova usmerava se prema tumoru.

    U lečenju onkoloških pacijenata u niškom Kliničkom centru primenjuje se multidisciplinarni pristup.

    Doktor Borislav Kamenov, VD direktora Kliničkog centra u Nišu kaže da u ovoj ustanovi postoje timovi različitih specijalnosti, da se pruža najbolja moguća terapija koja doprinosi poboljšanju kvaliteta života.

    Na Klinici za onkologiju godišnje se primeni skoro 6.000 radioterapijskih postupaka. Trenutno svi aparati rade, a vreme na listi čekanja smanjeno je na jedan i po mesec.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE