Kragujevac dobija Situacioni centar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevac dobija Situacioni centar

  Kragujevac će uskoro dobiti Situacioni centar koji će raditi u okviru Odeljenja za preventivnu zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda i čiji će cilj biti praćenje stanja na teritoriji grada, najavljeno je na sednici gradskog Saveta za bezbednost.

  Članovima Saveta predstavljen je idejni projekat Situacionog centra koji će prikupljati i prosleđivati informacije svim relevantnim subjektima radi brzog i efikasnog reagovanja u križnim i vanrednim situacijama, a čije otvaranje finansijski pomaže jožnomoravska regija.

  Slavoljub Radojević, koji je predstavljen kao budući šef Situacionog centra naveo je da će u centru 24 časa dežurati četiri operatera u dve smene, sedam dana u nedelji.

  “Osnovna svrha je uspostavljanje “žive linije”, sigurne i brze komunikacije između gradske uprave, Odeljenja za preventivnu zaštitu, Policijske uprave, Komunalne policije, vatrogasaca, javnih preduzeća i ustanova”, objasnio je budući šef tog Centra.

  Prema njegovim rečima, Situacioni centar će preuzimati i prosleđivati nadležnim subjektima podatke iz oblasti meteorologije, hidrologije i seizmologije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE