Počinje seminar o organskoj proizvodnji u Banji Vrujci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje seminar o organskoj proizvodnji u Banji Vrujci

  Seminar o organskoj proizvodnji, namenjen profesorima poljoprivrednih škola u Srbiji, biće održan 2. i 3. marta u Banji Vrujci, za grupu od osam škola, najavilo je danas Udruženje “Serbia organika”.


  Seminar se održava u okviru projekta, koji je to udruženje započelo uz podršku Agrobiznis projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

  Seminaru će prisustvovati i savetnica za organsku proizvodnju, ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, trgovine i vodoprivrede, koja će prisutne uputiti u standarde i zakonsku regulativu kao i mere podrške nadležnog ministrstva za taj vid poljoprivredne proizvodnje.

  Projektom je obuhvaćeno oko 200 profesora, koji će biti osposobljeni da predaju novouvedene predmete iz organske poljoprivrede u poljoprivrednim školama,a obuka se realizuje u saradnji sa Poljoprivrednim Fakultetom u Beogradu.

  Polaznici za vreme dvodnevnog interaktivnog kursa treba da steknu znanja o svim aspektima proizvodnje koja će, potom, putem radionica utvrditi na praktičan način.

  Oni će se upoznati sa osnovnim principima organske proizvodnje, standardima i zakonskom regulativom, proizvodnim tehnologijama svih vidova biljne i stočarske organske proizvodnje, merama zaštite, tržištu i marketingu organskih proizvoda i mogućnostima za plasman.

  Obukom će biti obuhvaćene sve 33 poljoprivredne škole širom Srbije, koje imaju smer poljoprivredni tehničar, u okviru kojeg je uveden izborni predmet ,,organska poljoprivredna proizvodnja”- ratarsko-povrtraska ( na prvoj godini), voćarska ( na drugoj) i stočarska ( na trećoj) .

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE