Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antidepresivi na pozitivnoj listi lekova

    Republički zavod za zdravstveno osiguranje stavio je na pozitivnu listu lekova terapiju antidepresivima, koja će se u buduće u potpunosti finansirati sredstvima fonda, izjavio je u nedelju ujutro direktor zavoda Aleksandar Vuksanović.
     
    „Antidepresivi su do sada bili nedovoljno zastupljeni na ovoj listi. Pacijenti koji boluju od depresije su veoma brojni. Smatra se da će do 2020. godine depresija biti drugo po učestalosti oboljenje, koje onemogućava one koji boluju da vode normalan život sa porodicom i na poslu“, kazao je Vuksanović, gostujući na Radio-televiziji Srbije .
     
    Direktor RZZO napomenuo je da će nova terapija lekovima, koji su 29. februara stavljeni na pozitivnu listu, pacijentima sa depresijom omogućiti da vode život gotovo potpuno normalno.
     
    Prema njegovim rečima Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje se zbog neplaćenih doprinosa duguje 84 milijarde dinara i da je značajan deo te sume nenaplativ, dok je 34 milijarde moguće naplatiti.
     
    „Zdravstvena knjižica može biti overena samo onome ko redovno i u punom iznosu uplaćuje zdravstveno osguranje“, kazao je Vuksanović, dodajući da ima posloudavaca koji uplaćuju manji iznos od potrebnog.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE