Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Učenici 79 škola skupili skoro 2 miliona dinara u akciji Unicefa

    U akciji prodaje UNICEF-ovih novogodišnjih čestitki pod nazivom „50% za škole + 50% za UNICEF = 100% za decu Srbije“, prikupljeno je 1.760.000 dinara   zahvaljujući učešću 79 osnovnih škola iz svih krajeva Srbije.
     


     
    Tri najuspešnije škole u ovoj tradicionalnoj akciji dobile su nagrade koje su obezbedili donatori.
     
    Najviše čestitki prodala je škola „Rade Dodić“ iz Milutovaca koja je kao nagradu dobila računar ComTrade Special. Drugoplasirana škola „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove nagrađena je Vision magnetnom belom tablom od strane TG Commerca, a izdavačka kuća Laguna je trećoj po broju prodatih čestitki, osnovnoj školi „Branko Radičević“ iz Malog Zvornika, poklonila knjige iz svoje izdavačke kolekcije.
     
    “Veliko nam je zadovoljstvo što je naša škola već tri godine zaredom prva u Srbiji na ovom konkursu koji organizuje UNICEF. Naše učenike, pre svega, vaspitavamo da budu humani i da u životu ne očekuju samo da primaju, već i da daju. Deo novca koji od ove akcije ostaje školi koristimo za nagrađivanje odeljenja koja su postigla najbolje rezultate u prodaji čestitki. Nadamo se da će UNICEF i narednih godina organizovati akcije ovakvog ili sličnog sadržaja”, izjavio je Aleksandar Ranđelović, direktor OŠ „Rade Dodić“ iz Milutovaca.
     

     
    Akcija „50% za škole + 50% za UNICEF = 100% za decu Srbije“ karakteristična je po tome što je polovina novčanih sredstava koje škole prikupe namenjena programima koje UNICEF sprovodi u Srbiji, dok je drugi deo, kao dodatna motivacija, namenjen školama da ih iskoriste za svoje  potrebe. 
     
    “Učešće ovako velikog broja škola u akciji, prvenstveno učenika ali i nastavnika i roditelja,  još jednom je pokazalo da smo kao zajednica sve više solidarni, i da su deca svesna značaja podrške svojim vršnjacima, da osećaju potrebu da im pomognu i njihovo detinjstvo učine srećnijim. Pokazalo se da je ova akcija  značajna i školama, jer deo sakupljenog novca mogu koristiti na način koji sami odrede. Neke škole su ga iskoristile kako bi pomogle svojim učenicima koji su bolesni, za nabavku nastavnih sredstava, muzičkih instrumenata, sportskih rekvizita, uređenje prostora u  školi.”, rekla je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.
     
    Da podsetimo, u akciji je do sada, tokom tri godine realizacije učestvovalo 250 škola iz cele Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE