Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poziv za javne radove u Subotici

    U Subotici je danas objavljen Javni poziv za organizovanje i sprovođenje javnih radova na teritoriji grada, koji će se finansirati udruženim sredstvima lokalnog i pokrajinskog budžeta.

     
    Grad je za tu namenu odredio 3,5 miliona dinara, a potpisivanjem sporazuma o udruživanju sredstava sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, obezbeđeno je dodatnih četiri miliona.
     
    Kako je danas novinarima objasnio predsednik Skupštine grada Subotica, Slavko Parać, tih udruženih 7,5 miliona dinara biće dovoljno za angažovanje oko 40 radnika u trajanju od šest meseci.
     
    „Gradonačelnik Subotice, uz konsultaciju sa lokalnim savetom za zapošljavanje, može da donese odluku da poveća broj angažovanih ljudi, ali će u tom slučaju biti smanjeno vreme trajanja radova“, rekao je Parać, dodajući da će se plate kretati od 20.000 do 24.000 dinara, u zavisnosti od stručne spreme angažovanog lica i složenosti posla.
     
    Poslodavci koji konkurišu za sredstva moraju detaljno za obrazlože svoje programe javnih radova i mogu da angažuju samo nezaposlene koji su na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
     
    Član Gradskog veća Subotice zadužen za privredu, Laslo Karai, istakao je da javni radovi obuhvataju oblasti od društvenog značaja za grad, kao što su socijalna, humanitarna i kulturna oblast, zatim održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, kao i zaštita životne sredine.
     
    „Za sredstva mogu da apliciraju pokrajinski organi i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvene organizacije i udruženja građana“, objasnio je Karai.
     
    U Subotici je inače planirano izdvajanje dodatnih 7,5 miliona dinara za subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta. Sa tim sredstvima grad je u cilju udruživanja sredstava konkurisao kod Nacionalne službe za zapošljavanje, ali je od traženih osam miliona odobren samo 1,1 milion.
     
    Zbog smanjenog obima sredstava, Nacionalna služba za zapošljavanje će za subvencionisanje novih zapošljavanja u razvijenim gradovima i opštinama pridružiti 15, a u nerazvijenim 25 odsto sredstava na ona sredstva koja su izdvojile lokalne samouprave.
     
    „Ukupno dakle imamo 8,6 miliona, što će prema procenama biti dovoljno da se subvencioniše otvaranje oko 60 novih radnih mesta u Subotici“, rekao je predsednik Skupštine grada Slavko Parać, dodajući da će do kraja marta biti raspisan Javni poziv i za dodelu tih sredstava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE