Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sunoko ugovara planirane površine za setvu

    Kompanija Sunoko, najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera, privodi kraju ovogodišnje ugovaranje setve šećerne repe. Ove godine, kao i ranijih zbog dobrih uslova i mogućnosti bolje zarade u odnosu na konkurentne kulture interes za setvu slatkog korena raste, a proizvođači ozbiljno pristupaju pripremi zemljišta za setvu.
     
    Kompanija Sunoko, naglašava da su i ove  godine izuzetno povoljni uslovi ugovaranja setve šećerne repe i da je kompanija, kao i uvek do sada spremna da podrži  poljoprivrednike, ističući kako ove godine dobri uslovi omogućavaju visoku zaradu. Sunoko, najveći srpski proizvođač šećera, proizvođačima, po osnovnom ugovoru, nudi dve mogućnosti. Prva predviđa dinarsku cenu od 4.050 dinara po toni šećerne repe, a druga od 36 evra po toni šećerne repe.U oba slučaja proizvodjači mogu računati na beskamatni avans u visini od 12 hiljada dinara po po posejanom hektaru. Komapnija Sunoko, uvek je spremna da izađe u susret i da pregovara o dodatnim avansima, što je od posebnog značaja  kada su procedure za dobijanje kredita kod banaka komplikovane i duge. Takođe, kompanija Sunoko omogućava obezbeđivanje semena šećerne repe, domaćih i inostranih proizvođača po znatno povoljnijim cenama, kao i vrlo pristupačne cene đubriva i drugog repromaterijala.
     
    Svakako, ne treba zaboraviti da je u ovogodišnjoj kampanji rok plaćanja 25. decembra 2012, za ukupno isporučenu šećernu repu. Cena slatkog korena je za razliku od drugih kultura garantovana, a isplata je sigurna i realizuje se u ugovorenom roku, što je još još jedan argument u korist ovogodišnje setve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE