Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obilaznicom od Batajnice do Resnika – sredinom maja

    Vozači će od sredine maja moći da, izbegavajući saobraćajne gužve u centru prestonice, obilaznicom stignu od Batajnice sve do Resnika.
     
    Da bi kompletna obilaznica bila gotova, potrebno je da se završi i deo između tunela „Straževica” i Bubanj potoka u dužini 7,4 kilometara. Evropska investiciona banka je zainteresovana da finansira taj projekat, a nadležni u gradu očekuju da će u toku ove godine biti ugovoren kredit i raspisan tender za izbor izvođača radova. Do kraja 2014. trebalo bi da autoput, odnosno obilaznica od Batajnice do Bubanj potoka, konačno bude spojena.
     
    Više od 300 radnika, mahom domaćih, rade punom parom na gradilištu kod Resnika. Usredsređeni su na izgradnju trase od Orlovače prema Straževici koju će povezivati tri mosta, kao i desne tunelske cevi prema Kružnom putu. Specifičnost posla u ovom delu grada je što se radovi obavljaju na terenu sa brojnim klizištima.
     
    Dragan Glišović iz „Puteva Srbije”, koordinator radova na petom sektoru obilaznice oko Beograda, kaže da su ljudstvo i mašine mirovali samo petnaestak dana u februaru, kada je temperatura bila minus 15 stepeni Celzijusovih.
     
    – Peta deonica obilaznice je najzahtevnija za rad. Sektor „pet”, od Orlovače do Avalskog puta, prostire se u dužini od 5,4 kilometra i većim delom je čine mostovi. Prvi most, preko Kijevskog potoka, biće dugačak 555 metara, sledeći 73 metra, a treći, dužine 661 metar, premostiće Topčidersku dolinu. Ukupna dužina mostova je 1.289 metara. Do sada je završeno 70 odsto radova – ističe Glišović.
     
    Na izlaznoj strani desne tunelske cevi na „Straževici”, radi se na kolovoznoj konstrukciji kojom će saobraćaj biti usmeren na Kružni put. U tunelu dugačkom 745 metara, koji je probijen 2007. godine, ostalo je da se urade kolovoz, ivičnjaci, električna, protivpožarna i ventilaciona instalacija, kao i osvetljenje. Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi do aprila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE