Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Autoput Kragujevac-Batočina gotov do kraja 2012.

    Izgradnja nedostajućih 11 km autoputa od Kragujevca do Batočine biće završena do kraja ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku. To su najavili ministar Milutin Mrkonjić, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i generalni direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, koji su se nedavno sastali u Ministarstvu infrastrukture.
     
    Oni su ocenili da je završetak kompletnog autoputa prioritet i zbog izgradnje fabrike automobila italijanske kompanije „Fiat“, kome je potrebno povezivanje sa Koridorom 10, kao i za 300.000 stanovnika vezanih za taj deo Srbije.
     
    Do sada je izgrađeno oko 14 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine.
     
    Radovi na izuzetno značajnoj saobraćajnici su se odvijali u etapama zbog veoma složene i duge procedure oko završetka ekspropijacije zemljišta, čiji je ukupan obim iznosio blizu sedam hektara.
     
    Pošto je ovaj složeni posao završen i otklonjene sve vlasničke prepreke, obezbeđivanjem preostalih finansijskih sredstava stekli su se uslovi da se kompletna deonica stavi u funkciju do kraja 2012.
     
    Inače, budžetom za tekuću godinu Vlada Srbije je obezbedila 950 miliona dinara za završetak kompletnog projekta.
     
    Izdvojena sredstva predstavljaju čak četvrtinu budžeta programa Nacionalnog investicionog plana pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.
     
    Takođe, izrada projektne dokumentacije je konačno završena i više nema prepreka da se u predviđenom roku ne okonča započeti posao

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE