Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Comico oil“ dobija zemljište za rafineriju

    Skupština grada Smedereva prihvatila je noćas inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije u ovom gradu po kome će kompanija „Comico oil“ dobiti pravo zakupa na 99 godina za 652 miliona dinara.

    Neizgrađeno i neuređeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara, 12 ari i 16 metara kvadratnih, daće se u zakup na 99 godina kompaniji „Comico Oil“, za 652 miliona dinara uz dodatne benefite, radi izgradnje rafinerije za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda, predviđeno je izmenjenim tekstom ugovora.

    Taj tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni radi izgradnje rafinerije, oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija, noćas su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

    „Prihvata se inovirani tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog zemljišta u industrijskoj zoni ‘sektor-severoistok’, radi izgradnje rafinerije“, navodi se u zaključku Skupštine grada Smedereva, za koji su glasala 43 odbornika, 13 je bilo protiv, a tri uzdržana.

    Na januarskom zasedanju, odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije, zbog protivljenja opozicije i nesaglasja unutar vladajuće većine.

    U međuvremenu je u direktnim pregovorima vlasti i investitora postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora.

    Predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović prekinuo je sednicu noćas posle dva sata, a nastavak zakazao za četvrtak u 10 časova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE