Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turci grade stanove u Skoplju

    Turska kompanija Limak izgradiće podzemni prolaz u Skoplju dugačku jedan kilometar kako bi bio olakšan saobraćaj u centru grada, objavio je Balkan insight.
     
    Gradonačelnik Skoplja Koče Trajanovski i Limakov visoki predstavnik Haldun Kokturk potpisali su sporazum prema kojem će turska kompanija izgraditi prolaz i predati je gradu besplatno, a zauzvrat će moći u tom kraju da podigne trgovinski i stambeni kompleks.
     
    Prema sporazumu, turska kompanija treba da za šest godina završi ceo projekat. Procenjuje se da će izgradnja podzemnog prolaza koštati desetine miliona evra.
     
    Trajanovski je rekao da će gradnja podzemnog prolaza biti „početak izgradnje skopskog južnog bulevara“, gradskog autoputa dugačkog 15 kilometara čija se gradnja planira od 70-ih godina prošlog veka. Reč je o jednoj od dva podzemna prolaza koje treba da budu izgrađene u narednim godinama kako bi bilo rešeno pitanje saobraćajne gužve u centru Skoplja. 

    Limak je jedna od najvećih turskih kompanija. Jedan od njenih projekata u regionu je i rekonstrukcija prištinskog aerodroma. 

    Turske kompanije ostvarile su čvrsto uporište u Makedoniji tokom poslednjih godina. Kompanija TAV je tako 2011. rekonstruisala skopski aerodrom kojim danas upravlja, dok Cevahir namerava da ove godine počne izgradnju četiri stambene zgrade i šoping centra u Skoplju. Koc, takođe iz Turske, upravlja jednim od najvećih tržnih centara u Skoplju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE