Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi aparat za zračenje na VMA

    Institut za radiologiju Vojno-medicinske akademije (VMA) nabavio je novi linearni akcelerator za zračenje onkoloških pacijenata, pa će zahvaljujući njemu biti povećan broj onih koji će moći da se podvrgnu zračnoj terapiji, izjavila je danas načelnica tog instituta docent dr Leposava Sekulović.
     
    – Reč je o novoj generaciji linearnog akceleratora koji je sada uparen sa postojećim.Tako ćemo moći da primimo veći broj pacijenata na zračenje – navela je ona.
     
    Dr Sekulović je kazala da je od ukupnog broja pacijenata, na zračnoj terapiji 20 odsto vojnih osiguranika, a ostali su civili.
     
    Prema njenim rečima, pacijenti iz KBC „Bežanijska kosa“ dolaze na zračenje na VMA, što predstavlja dugogodišnju praksu koja će se ovih dana ozvaničiti.
     
    – Naši lekari onkolozi učestvuju dugi niz godina u konzilijumima u KBC „Bežanijska kosa“, nakon čega su pacijenti upućeni u našu ustanovu na zračnu terapiju – kazala je ona.
     
    Govoreći o aparatima, Sekulovićeva je ukazala da su neki aparati veoma stari i da nedostaju klasični rendgen aparati za snimaje srca, pluća i kostiju.
     
    Ona je navela da je bilo planirano da se prošle godine kupe novi aparati za rad u Hitnoj pomoći, ali nabavka nije relizovana i očekuje da će to biti realizovano ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE