Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za regresirano gorivo već se prijavilo 120.000 ratara

    Oko 120.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava prijavilo se do danas za oko 40.000 tona dizel goriva, čiju nabavku država regresira sa 60 dinara po litru, izjavio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

    Podnošenje zahteva za regresirano dizel gorivo za predstojeću prolećnu setvu počelo je 13. marta, a kako je Petrović istakao, zemljoradnici su se od tada već prijavili za polovinu od ukupno predviđene količine koja iznosi 80.000 tona dizel goriva.

    Gostujući na „Hepi“ televiziji, on je podsetio da će cena D2 za poljoprivrednike biti znatno povoljnija od cene koštanja i iznosiće 125 dinara za litar, odnosno, uz bon u vrednosti od 60 dinara, 65 dinara.

    Petrović je podsetio da je lane pravo na subvencije za ratarsku proizvodnju ostvarilo 82.000 gazdinstava i naglasio da je taj broj već premašen, jer se do sada samo za gorivo prijavilo 120.000 gazdinstava.

    On je istakao da su mere agrarne politike ove godine kreirane na takav način da što veći broj od ukupno 450.000 gazdinstava u Srbiji može da dođe do sredstava koje država daje radi povećanja poljoprivredne proizvodnje i zarade zemljoradnika.

    Petrović je napomenuo da će ove godine za davanja u ratarskoj proizvodnji biti izdvojeno 22 milijarde dinara, što je za 3,5 milijarde dinara više nego u 2011, kao i da uslov za ostvarivanje prava na subvencije više neće biti plaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE