Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Magnezijum neophodan u trudnoći

    Da su minerali neophodni za dobro stanje organizma nije nepoznanica, ali dobro je znati koji su nam potrebni u određenim situacijama. Magnezijum se smatra jednim od najvažnijih minerala za decu i trudnice. Njegov nedostatak može da dovede do više od 300 neželjenih reakcija, jer utiče na ćelije, njihovo disanje, ponašanje i propustljivost membrane.
     
    Drugo stanje je praćeno različitim metaboličkim promenama, dolazi do promena u koncentraciji elektrolita, a u drugoj polovini trudnoće smanjuje se nivo ćelijskog magnezijuma. Nedostatak ovog minerala tada može da uzrokuje značajne zdravstvene probleme, poput povišenog krvnog pritiska. U posebnim situacijama dovodi do razdražljivosti glatkog mišića materice i prouzrokuje pojavu kontrakcija. Mnogo je uzroka prevremenog porođaja, ali jedan od njih je i poremećaj elektrolita – magnezijuma i kalcijuma, upozoravaju stručnjaci.
     
    Zato je potrebno u organizmu svake trudnice obezbediti optimalni balans minerala, oligoelemenata i vitamina. Dokazano je da novorođena deca koja imaju probleme sa konstitucijom, krvarenjem u mozgu ili promene u tonusu mišića, zapravo nemaju optimalni fiziološki odnos magnezijuma i kalcijuma u krvi. To će se na vreme sprečiti ako buduća majka ima izbalansiranu ishranu, koju bi trebalo da odredi lekar i u određenoj meri konzumira mlečne proizvode koji sadrže kalcijum. Preporučuje se i uzimanje malih i čestih doza magnezijuma, koji se nalazi u blagomineralnim vodama.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE