Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gudački orkestar Dušan Skovran otvara Međunarodni festival harfe

    Međunarodni festival harfe Connection ( ili Povezivanje) počeće 4. aprila sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, o otvoriće ga Beogradski gudački orkestar Dušan Skovran pod upravom Obrada Nedeljkovića  sa solistkinjama-harfistkinjama Mojcom Zlobko Vajgl, Ljiljanom Nestorovskom, Mercedes Gomez Benet i Milenom Stanišić i gitaristom Srđanom Tošićem.
     
    Međunarodni festival harfe, zahvaljujući velikom entuzijazmu organizatora, već jednaest godina održava visok umetnički kvalitet sa težnjom da dostigne svetski ugled. Na Festivalu harfe nastupali su neki od najpoznatijih virtuoza na ovom instrumentu kao što su Jana Bouškova, Patricija Tasini, Suzana Maldonian, Leticija Belmondo, Ketrin Finč…
     
    Slogan ovogodišnjeg festival “Connection“ ili povezivanje bi trebalo da asocira na želju da se u zajedničkom stvaranju, komunikaciji i muziciranju  domaći i inostrani umetnici ostvare posebnu vezu , a podjednako i na vezu između savremenog stvaranja i vrednosti koju od davnina čuva literatura pisana za ovaj izuzetni instrument. 
     
    Do 12. aprila beogradska publika će imati posebnu priliku da čuje niz zanimljivih koncerata kao što je nastup mladih zvezda pobednika Međunarodnog takmičenja Petar Konjović, pažljivo kreirane kamerne koncerte, dva izvođenja Beogradskog kvarteta harfi koji čine vodeće domaće umetnice, ali i goste, vrhunske umetnike iz Slovenije, Meksika, Nemačke i Švajcarske. Festival će se odvijati u različitim koncertnim prostorima –  Dvorana Kolarčeve zadužbine, Sala Amerikana Doma omladine, Etnografski muzej i Ustanova kulture Parobrod.
     
    Ulaznice na blagajni Kolarčeve zadužbine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE