Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovska elektroprivreda podnela tužbu protiv Srbije

    Kosovska elektro korporacija (KEK) podnela je danas tužbu protiv Republike Srbije zbog neispunjavanja zakonskih obaveza prema Sporazumu o energetskom sektoru.

     
    Kako se navodi u saopštenju KEK tužba je početkom godine podneta kod Sekretarijata sektora za energiju a započeli su i sa „zakonskim aktivnostima“ protiv Elektroprivrede Srbije i Elektrokosmeta zbog nelegelanog rada i delovanja na severu Kosova. U KEK smatraju da su oni zahvaljujući zakonskom i regulativnom okviru iz 2004. godine jedini licencirani operater za distribuciju električne energije na Kosovu.
     
    U ovom preduzeću napominju da dva nelincencirana entiteta, koja nisu registrovane kompanije na Kosovu, Elektrokosmet i Elektroprivreda Srbije nastavljaju da ilegalno deluju na području severno od reke Ibar.
     
    „Dokazi koje je prikupio KEK jasno pokazuju da Elektrokosmet i EPS uz podršku Elektromreža Srbije zajedno obavljaju aktivnost operatera u sistemu distribucije energije i snabdevanje energijom na severu Kosova bez zakonske osnove ili ovlašćenja“, smatraju u KEK.
     
    U saopštenju KEK poziva potrošače na severu Kosova da ne plaćaju račune za utrošenu električnu energiju srpskim operaterima i dodaju da imaju spreman operativni plan za delovanje na severu Kosova koji će početi da implementiraju kada se stvore, kako navode, uslovi za to.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE