Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Naučnici pronašli gel koji rešava probleme maljavosti

    Prosečna žena u životu potroši bogatstvo i silno vreme na uklanjanje dlaka. Zahvaljujući novom naučnom otkriću, brijanje bi uskoro moglo da bude zaboravljeno.
     
    Tim sa univerziteta u Pensilvaniji je otkrio da lek koji se uglavnom koristi za lečenje virusnih infekcija očiju, zaustavlja rast dlake i to pošto se doda u gel i utrlja na ciljano mesto. Prva testiranja su sprovedena na muškarcima i pokazala su da ovaj proizvod zaustavlja rast brade tokom šest nedelja. 
     
    Naučnici se sada nadaju da će se nove informacije iskoristiti da bi se napravio proizvod koji bi ženama pomogao da se na duži rok oslobode neželjenih dlaka. Sredstva koja su do sada koristile žene koje imaju problem sa prekomernom maljavošću imaju dosta negativnih strana.
     
    Novi gel koji je testiran u sebi sadrži tri procenta navedenog leka i pokazao se kao efektivan, ali će naučnici morati da budu obazrividok prave adekvatnu formulu jer velike doze mogu da izazovu propratne pojave poput glavobolja, mučnina, temperature u neutropenije (manje belih krvnih zrnaca).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE