Lekari VMA besplatno pregledaju Svilajnčane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lekari VMA besplatno pregledaju Svilajnčane

  Lekari specijalisti Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu počeli su sa besplatnim specijalističkim pregledima u Domu zdravlja u Svilajncu.
   
  Prema rečima direktora Doma zdravlja Milana Vukčevića, u Svilajnac je došao endokrinolog zato što Dom zdravlja u tom gradu nema specijalistu iz te oblasti, kao i nefrolog zbog konsultacija sa pacijentima koji idu na dijalizu.
   
  U Domu zdravlja u Svilajncu u novembru je počeo da radi Centar za hemodijalizu koji je opremljen sa pet aparata. Ima 13 pacijenata a dijaliza se obavlja u dve smene šest dana u nedelji.
   
  “Specijalisti sa VMA dolaziće na 15 dana, s tim što ćemo na zahtev pacijenata menjati specijalnosti, tako da bi trebalo da dođu i neurolog, psihijatar, vaskularni hirurg i ortoped”, rekao je Vukčević.
   
  On je dodao da će zahvaljujući toj saradnji pacijentima biti skraćen put od Doma zdravlja do VMA, a više pacijenata iz Svilajnca dobiće priliku da se pregledaju kod vrhunskih stručnjaka. Lekari sa VMA obavljaće preglede pacijenata sa teritorije opštine Svilajnac i biće besplatni. To je rezultat nedavno dogovorene saradnje te medicinske ustanove i opštine Svilajnac.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE