Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskladite šminku sa bojom kose

    Šminka treba da istakne ono najbolje na vama, a kako bi to obezbedile, neophodno je dekorativne boje uskladiti sa nijansom kose.
     
    Plavuše koje žele da naglase svoje ledenoplave pramenove treba da biraju ružičaste nijanse boje breskve. Ukoliko vam nije toliko stalo do boje koliko do sjaja, odlučite se za šminku u suptilnim nijansama šampanjca ili obogaćenu svetlucavim česticama.
     
    Crnke imaju upečatljivu boju kose, pa je dovoljno ako na licu naglase samo jedan detalj. Ukoliko se odlučite za tamnosivi ili tamnoplavi smoky eye, ostatak šminke prigušite. Na usne i obraze nanesite diskretne ružičaste nijanse.

    Tamnosmeđa boja kose idealan je okvir za šminku izražajnih boja. Kako su u trendu čokoladne nijanse kose, najbolje će ih istaknuti odvažne nijanse šljive i trešnje. Osim ‘voćnih’ boja, brinetama laskaju i crvene i metalik nijanse. Ukoliko kombinujete i raznobojne senke, suzdržite se od intenzivnih boja na usnama i obrnuto.
     
    Svetlosmeđe nijanse kose, u rasponu od karamel do kestenjastih, najzahvalnije su za eksperimentisanje šminkom svih boja. Kako kosa nije ni previše tamna ni previše svetla, otvara prostor za igranje raznolikim make-up lookovima, od neutralnih preko pastelnih do gotovo neonskih.

    Crvena kosa osvetljuje lice, s tim da crvene nijanse sa smeđim odsjajem to čine znatno suptilnije nego žarkocrvene. Riđokosama laskaju svetlozlene senke, a na obrazima i usnama nežne ružičaste boje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE