Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstava o Đinđiću u Ateljeu 212

    Zagrebački reditelj Oliver Frljić priprema predstavu pod radnim naslovom “Zoran Đinđić“ koja će premijerno biti izvedena 18. maja na “Mucijevim danima“ u Ateljeu 212, saznaju Večernje Novosti.


    Zbog delikatnosti teme, Frljić odbija da medijima otkriva detalje o novom pozorišnom delu. Ipak, kako Novosti navode, probe su počele, a glumačku ekipu čine: Branislav Trifunović, Ivan Jevtović, Tanja Petrović, Jakov Jevtović, Milan Marić, Vladislav Mihailović i drugi. 
     

    Obrazlažući zašto se odlučio da “oživi“ tragične događaje iz nedavne prošlosti, Frljić je rekao da se Srbija nalazi pod hipotekom ovog zločina i da su modernizacijski procesi u našoj zemlji nakon Đinđićeve smrti zaustavljeni. On je takođe naveo da “još uvek nema političara njegovog ranga koji bi te procese ponovo mogao pokrenuti“. 

    Predstava o Zoranu Đinđiću neće imati klasičnu dramsku strukturu, pa ni likove u njoj, te će glavni glumac biti sama tema predstave, navodi se u Novostima. 

    Oliver Frljić je režirao predstavu „Otac na službenom putu“ koja se i dalje igra u Ateljeu 212. 

    „Reditelj Oliver Frljić svakako je najintrigantniji reditelj sa prostora bivše Jugoslavije čije su provokativne predstave uvek izazivale veliko interesovanje u regionu“, saopšteno je ranije iz Ateljea.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE