Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Uskoro pravilnik za subvencije žitarica za tov stoke

    Ministarstvo poljoprivrede i trgovine vrlo brzo će izaći sa pravilnikom koji će utvrditi pravila kako se subvencioniše ona količina žitarica koja neće biti ni prodata ni uskladištena, već će gazdinstva upotrebljavati za sopstvenu proizvodnju, odnosno tov stoke, najavio je ministar Dušan Petrović.


    Novi sistem subvencionisanja po količini proizvedene i isporučene robe na vrlo dobar način uklapa se u stočarsku proizvodnju u okviru gazdinstava koji obrađuju i zemlju, istakao je Petrović.
     
    On je, posle obilaska gazdinstva Miomira Milijanovića u selu Ranilović kod Aranđelovca, naglasio da je Milijanović izvanredan primer čoveka koji je uzeo sudbinu u svoje ruke i sada ima 25 mlečnih krava i obrađuje 30.000 hektara zemljišta.
     
    Milijanović, koji je bivši radnik Šamota, vratio se iz grada u rodno selo sa svojom porodicom, rekao je on. On je ukazao da će celokupnu proizvodnju koju Milijanovići budu ostvarili u ratarstvu potrošiti na ishranu svojih krava, dodajući da će oni takođe moći da dobiju subvencije, ne samo za stočarstvo, nego i za ratarstvo.
     
    Petrović je naveo da je domaćinu predočio mere u stočarstvu koje će ove godine biti na raspolaganju svim farmerima u Srbiji. Petrović je precizirao da se to odnosi na premiju po litru od pet dinara i podsticajima za matično grlo od 25.000 dinara. On je napomenuo da stočari mogu koristiti i povoljne dinarske kredite sa godišnjom kamatom od šest odsto, kao i da će iz budžeta, kada je stočarstvo u pitanju biti pokrivena cela premija osiguranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE