Nova metoda lečenja primenjena na VMA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova metoda lečenja primenjena na VMA

  Tim lekara Vojnomedicinske akademije postigao je još jedan uspeh u lečenju teških bolesnika na hroničnom programu dijalize, tako što je prvi put u Srbiji pacijentkinji postavio trajni dijalizni kateter, saopšteno je danas iz VMA.
   
  U pitanju je pacijentkinja stara oko 50 godina, koja je na hroničnom programu dijalize, “a kod koje su bili iscrpljeni svi standardni pristupi za dijalizu”.
   
  Pacijentkinja je dovedena na VMA u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, a stručni tim VMA joj je, prvi put u našoj zemlji, postavio trajni dijalizni kateter – “hickman transhepaticno”.
   
  Dijalizni kateter postavljen je u lokalnoj anesteziji “perkutano kroz središnju hepatičnu venu preko donje šuplje vene do desne pretkomre srca”.
   
  Delikatna procedura je protekla bez komplikacija i pacijentkinja je uspešno vraćena u redovni program dijalize i više nije životno ugrožena, objavljeno je na internet stranici VMA.
   
  Stručni tim lekara VMA predvodili su vaskularni hirurg iz Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju dr Momir Šarac i radiolog iz Instituta za radiologiju dr Goran Sjeničić.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE