Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez izmeštanja „Buvljaka“ uprkos izgradnji saobraćajnica

    Generalnim urbanističkim planom Beograda do 2012. godine predviđeno je da Otvoreni tržni centar (poznat kao buvljak) u Novom Beogradu bude iseljen i tu bude smeštena Glavna autobuska stanica. Međutim, bez obzira na gradnju pristupnih saobraćajnica za Most na Adi, buvljak će do daljeg ostati tu i zasada nema naznaka da će biti seljen na drugu lokaciju.

    Zbog izgradnje pristupnih puteva, selidba dela zakupaca iz najvećeg tržnog centra na otvorenom obavljena je još u avgustu 2010. tada je ovaj prostor praktinčno podeljen po dijagonali, pa su tezge sa jednog dela uklonjene zbog radova, dok su trgovci na drugom delu, bliže Ulici Jurija Gagarina nastavili sa radom do danas.

    – Otvoreni tržni centar se neće izmeštati sa postojeće lokacije i on zasada ostaje gde jeste. Do sada nije bilo nikakvih zahteva, niti razgovora na tu temu – kažu u JKP „Gradske pijace“ koje gazduje ovim objektom.

    Iako zasada nema reči o izmeštanju „Buvljaka“, nije isključeno da će se u narednim godinama upravo to dogoditi, imajući u vidu Generalni urbanistički plan Beograda do 2012. Za autobusku stanicu, osim „Buvljaka“, trebalo bi da posluži i prostor na kome je danas parking, a koriste ga oni koju pazare u Otvorenom tržnom centru. Za tu namenu predviđeno je i okolno zemljište, pa i ono ispod same Železničke stanice Novi Beograd.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE