Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niče Ikea grad, živeli biste tamo?

    Ikein model jeftinog, kompaktnog, vrhunski dizajniranog nameštaja, koji sebi mogu priuštiti svi, a ne samo bogati, u Londonu će dobiti svoju urbanu varijantu.


    Naime, švedski div s uređenja interijera prelazi na eksterijer, odnosno u istočnom Londonu gradi celo naselje za 6.000 ljudi, koje će dizajnirati prema svom skandinavskom modelu i opremiti, naravno, Ikea nameštajem.

    Kompanija LandProp, u vlasništvu Inter Ikee, kupila je 11 hektara zemljišta u predgrađu Londona gde će nići mali Ikea grad, koji je već dobio i svoje novo ime, Strand East, piše The Globe and Mail.

    Prema projektu Strand East će više ličiti na neki urbani centar nekog grada jer će se uglavnom sastojati od pešačke zone, a veći deo objekata će biti izgrađena za jednu ili dve porodice. Izdvaja se samo nekoliko zgrada sa sedam do 11 spratova, kao I kancelarijske zgrade za tehnološke kompanije i jedan hotel.

    Pešačku zonu na području većeg dela naselja omogućava iz vazduha nevidljiva podzemna garaža, koja će se protezati celim područjem naselja.

    Iako celo to područje neće imati ni jednu Ikeinu trgovinu, Ikeina prisutnost u naselju ostaće neizbežna. Naime, ni jedan od 1.200 stanova neće biti ponuđen na prodaju već isključivo u najam. Ikeina kompanija LandProp će funkcionisati zato gotovo kao lokalna opštnska vlast, samo što neće biti birana na izborima već ostaje privatno vlasništvo Ikee.

    U pitanju je dugoročna investicija za koju u Ikei procenjuju da će se vratiti tek za 10 do 20 godina

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE