Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Elektrovojvodina“ ostvarila uspešan poslovni rezultat u 2011.

    „Elektrovojvodina“ je prošlu godinu završila s pozitivnim rezultatom od 527 miliona dinara i na taj način pokazala da je sposobna za dalje unapređenje elektroenergetskog sistema i nameru da postane lider u elektrodistributivnoj  delatnosti u regionu, rekao je direktor „Elektrovojvodine“ Tihomir Simić.
     
    On je na  konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati iz 2011. godine rekao da je taj rezultat tim više značajan, ako se zna da je protekle četiri godine „Elektrovojvodina“ zabeležila negativan neto finasijski rezultat, kao i da je 2011. godina započeta s minusom od preko 1,2 milijarde dinara.
     
    Prema njegovim rečima, to je postignuto zahvaljujući zalaganju svih zaposlenih i stvaranju okruženja s kojim se mogu usvajati norme novog Zakona o energetici i postizanju standarda Evropske unije i energetske zajednice koji funkcionišu na jedinstvenom evropskom prostoru.
     
    Simić je ukazao na to da je prošle godine procenat naplate isporučene električne energije na području „Elektrovojvodine“ bio iznad 97 odsto, što je bolji rezultat nego 2010. godine, a ostvaren je i bolji rezultat na planu naplate dugova na osnovu utuženja.
     
    Ovo preduzeće „Elektroprivredi Srbije“ svu isporučenu struju plaća u punom iznosu, naveo je on i naglasio da „Elektrovojvodina“ ne duguje EPS-u, kao i da nema kredita koji bi proistekli na osnovu tekućeg poslovanja.
     
    Uz to, Simić je rekao i da je u potpunosti realizovan plan održavanja i remonata u vrednosti od 12 miliona evra, dok je prošle godine plan investicija bio oko 27 miliona evra.
     
    Ukazujući da je neovlašćena potrošnja struje, odnosno krađa električne energije veliki problem s kojim se distribucije suočavaju, on je istakao da se takvo ponašanje mora sankcionisati jer je reč o pojavi koja šteti svima.
     
    Iako se teško može precizno reći kolika je šteta „Elektrovojvodine“ zbog krađe struje, reč je sigurno o iznosu od oko 1,5 milijardi dinara, odnosno oko 15 miliona evra, što je ogromna suma. Zato je potrebno tome stati na put, da se ne bi dešavale neželjene situacije, upozorio je Simić.
     
    On je podsetio na to da su prošlu godinu obeležili implementacija najnovijih tehnoloških postupaka za uprađenje i održavanje eletkroenergetskog sistema, puštanje u rad Distributivnog dispečerskog centra „Elektrovojvodine“ s najmodernnijom opremom u Evropi,i dodao da će se i u narednom periodu nastaviti s u tom pravcu – ka osavremenjavanju poslovanja i povećanju elektroenergetske efkasnosti.
     
     Sporazum „Elektrovojvodine“ i Nacionalnog parka „Fruška gora“
     
    Direktori „Elektrovojvodine“ i Nacionalnog parka „Fruška gora“ – Tihomir Simić i Dobrivoje Antonić potpisali su sporazum o partnerstvu i poslovnoj saradnji. Ovaj sporazum obezbediće zajedničko delovanje na zaštiti prirodnih, kulturno- istorijskih, geoloških i svih drugih vrednosti Fruške gore.

     
                                                                                                                                          Ana Marković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE