Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival proze „Prosefest“ od 18. do 20. aprila

    Međunarodni festival proze „Prosefest“, šesti po redu, biće održan od 18. do 20. aprila u Novom Sadu, uz učešće domaćih i stranih pisaca, najavili su danas organizatori iz Kulturnog centra Novog Sada na konferenciji za novinare.

    Festival će u narednu sredu otvoriti književnik Dragan Velikić, a iste večeri predstaviće se domaći književnici Oto Tolnai, Svetlana Velmar-Janković, kao i slovački književnik Anton Balaž.
     
    U četvrtak, 19. aprila, publici će se predstaviti Vladan Matijević i Jelena Lengold iz Srbije, kao i Jani Virk iz Slovenije.
     
    Posledne festivalske večeri odlomke iz svojih dela čitaće Franja Petrinović iz Srbije i Jovan Nikolić iz Nemačke, a biće uručeno i tradicionalno festivalsko priznanje „Milovan Vidaković“, namenjeno najuspešnijem piscu.
     
    Publici će se predstaviti i dobitnik NIN-ove nagrade za književnost, Slobodan Tišma. Pisci će odlomke iz svojih dela čitati i novosadskim srednjoškolcima, u okviru književnih susreta koji će se održavati u novosadskim gimnazijama „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE