Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Obilaznica oko Beograda biće završena oko 1. maja

    Obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj potoku, biće završena oko 1. maja, kazao je danas ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

    Ministar Mrkonjić je posle redovnog obilaska gradilišta na mostu broj 13 kod petlje Orlovača, izrazio zadovoljstvo kako napreduju radovi, posebno zbog činjenice da se radi i tokom praznika.

    Ministar je ovom prilikom najavio da će u sredu početi radovi na poslednjoj deonici južnog kraka Koridora 10 od Niša ka Vranju.

    Radi se o deonicama od Grdelice do Grabovnice i od Vladičinog Hana do Neredovaca, ukupne dužine od oko 31 kilometar na kojima rade grčke firme, rekao ministar.

    Mrkonjić je podsetio da će 20. aprila domaći konzorcijum preduzeća na čelu sa Energoprojektom i azerbejdžanska firma „Azvirt“ početi radove na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljine u dužini do 42 km, što će, kako je naveo, biti od izuzetnog značaja za gradjane centralne i zapadne Srbije.
     
    On je kazao da će posle otvaranja tih gradilišta, u realizaciju krenuti još oko 65 do 70 kilometara autoputeva u Srbiji, pa će tako biti zaposleno sve ono što postoji u putnoj privredi i mostogradnji u Srbiji.

    Direktor sektora za mostove u firmi “MBA Miljković“ Radoslav Uskoković je kazao da se most broj 13. preko Kijevskog potoka kod petlje Orlovača nalazi u sektoru B5 koji obuhvata još dva objekta – most 14 . preko “jaruge“ i most preko pruge ispred straževičkih tunela.

    Uskoković je kazao da se na mostu 13. trenutno radi glavni nosač, a preostaju još i završni radovi.

    ‘- Radovi se odvijaju prema dinamici i nadamo se da će sve biti završeno kako smo planirali – zaključio je Uskoković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE