Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lukoil kupio pumpe u Belgiji i Holandiji

    Ruska naftna kompanija Lukoil potpisala je ugovor sa holandskom firmom Verolma Groep o kupovini 59 benzinskih pumpi u Belgiji i Holandiji.


    Kupoprodajna transakcija biće završena u drugom tromesečju, posle dobijanja dozvole antimonopolske službe, izjavila je predstavnica Lukoila u Belgiji Els Rujsen, prenosi agencija Rojters.

    Lukoil – drugi po veličini ruski proizvođač nafte u Belgiji ima 168 benzinskih pumpi. Sem toga Lukoil je 2009. godine kupio 45 odsto akcija rafinerije Zeland u Holandiji, s tim što preostalih 55 odsto pripada francuskoj kompaniji Total.

    Za razliku od mnogih drugih ruskih naftnih kompanija Lukoil ima razgranatu mrežu benzinskih pumpi izvan Rusije. Tako je ova ruska kompanija dugo bila prisutna na američkom tržištu, mada je početkom 2011. godine prodala više od 900 pumpi u SAD.

    Prema podacima objavljenim na zvaničnom internet sajtu Lukoila kompanija je zadržala vise od 1.000 pumpi u SAD, dok u zapadnoj Evropi ima 2.300, u ZND 570, Baltičkim zemljama više od 200. Poređenja radi, Lukoil u Rusiji gorivo prodaje ne 2.200 svojih benzinskih stanica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE