Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Turkish Airlines“ se povlači iz „BH Airlines“-a?

    „Turkish Airlines“, jedna od vodećih svetskih aviokompanija, razmatra povlačenje iz „BH Airlinesa“ i odluka o tome već je, navodno, saopštena predsedniku Nadzorog odbora domaće kompanije, piše sarajevski „Dnevni avaz“.
     

    „Turci ne žele više da budu deo „BH Airlinesa“ i najverovatnije će se povući iz kompanije zbog stalnih gubitaka“, piše list.

    Postavlja se pitanje šta će biti s firmom Bosne i Hercegovine(BiH) i hoće li uopšte preživeti eventualni odlazak poslovnog partnera. Prema mišljenjima mnogih stručnjaka, firma bi bila preslaba za opstanak na tržištu, tako da bi BiH, u tom slučaju, mogla ostati bez nacionalnog avioprijevoznika.

    Ako se ovo obistini, Turci će nakon tri i po godine saradnje napustiti paket od 49 odsto vlasništva u kompaniji čiji je većinski vlasnik Federalna vlada. „Avaz“ je nedavno objavio da su Turci povukli najveći avion iz flote avio kompanije BiH koja održava još jedino letove za Istanbul.

    Razlog za njihovo nezadovoljstvo je nerentabilno poslovanje „BH Airlinesa“, koji je i prošle godine zabeležio višemilionski gubitak. Da su kola krenula nizbrdo, pokazuje i činjenica da je profesor Osman Lindov napustio Nadzorni odbor „BH Airlinesa“. On za „Avaz“ nije želeo da komentariše povlačenje partnera niti svoju kandidaturu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE