Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brejvik planirao napad od 2006. godine

    Na četvrtom danu saslušanja zbog ubistva 77 ljudi, Brejvik kaže da je napad planirao od 2006. i da je godinu dana proveo igrajući igricu World of Warcraft.
     
    Tužioci u Oslu su započeli da ispituju Andersa Brejvika, koji je ubio 77 ljudi u dva odvojena napada u julu prošle godine.
     
    Današnje ispitivanje će se fokusiratu na bombu koju je Brejvik postavio u Oslu, kada je poginulo osam ljudi.
     
    Brejvik danas nije salutirao, na zahtev svojih advokata. Brejvik (33), koji je prethodna tri dana dizao pesnicu čim bi mu skinuli lisice, uzdržao se danas od takvog pozdrava, posle kritika porodica žrtava i razgovora sa advokatima.
     
    Tužilac je počeo ispitivanje sa Brejvikovim članstvom Masonima u 2006. Brejvik je rekao da im se pridružio pošto je to „bila Hrišćanska organizacija koja je štitila svoje članove“.
     
    Kako prenosi RT, Brejvik je rekao da je planirao tri bombe. Jednu na zgradu lista Aftonposten, drugu na Kraljevsku palatu i treću na kancelariju Laburističke stranke. On je rekao da je hteo da napadne političku elitu, a ne Muslimane. „Nisu oni krivi što su pozvani u Norvešku,“ rekao je Brejvik. 
     
    Tužilac je dalje pitao Brejvika za njegovu „opsednutost“ igricom WOW (World of Warcraft), koju je igrao godinu dana po 16 sati dnevno, kako on kaže.  „Neki vole da putuju po svetu, neki igraju golf. Ja sam igrao WOW. To nema veze sa mojim napadima“, kaže Brejvik.
     
    Tužilac je pokušao da opiše Brejvika kao samotnjaka bez prijatelja.  „Vidim šta pokušavate, želite da me ismevate. Ali ja sam želeo da se pripremim za napade“, kaže Brejvik.
     
    Brejvik je pričao i o samom napadu na zgradu vlade u Oslu. Kaže da se pripremao za više scenarija, i da je provodio dosta vremena vežbajući pucanje u steljani.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE