Kameron: Nisam imao "dil" sa Mardokom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kameron: Nisam imao “dil” sa Mardokom

  Britanski premijer Dejvid Kameron negirao je da je pogodovao poslovnim interesima Ruperta Mardoka u zamenu za političku podršku njegove medijske imperije.
   


   
  Kameron uoči lokalnih izbora, koji će se u velikom delu Britanije održati u četvrtak zaostaje za svojim političkim konkurentima. Nakon mesec dana loših naslova u vezi s Mardokom, proračunom i povratkom ekonomije u recesiju, potpora njegovoj konzervativnoj stranci, je, po ispitivanjima javnih mišljenja, najniža od 2004. godine.
   
  U razgovoru za televiziju u nedelju Kameron je rekao da nije bilo dogovora s Mardokom da se prihvati pokušaj Mardokovog NewsCorpa da preuzme najveću britansku satelitsku televizijsku kompaniju BSkyB u zamenu za podršku na izborima 2010. koji su Kamerona doveli na vlast.
   
  “Zamisao nekakve velike pogodbe između mene i Ruperta Mardoka nije istinita”, rekao je Kameron BBC-u. “Ne činim stvari ili menjam svoje politike kako bi odgovarale ovom ili onom preduzetniku. To nije način na koji radim i reći ću to i pod zakletvom”.
   
  Nekada bliske veze između Mardoka i britanske vlade otkrila je istraga o prisluškivanjima telefona koja su počinili zaposleni u Mardokovim novinama. Savetnik Džeremi Hanta, ministra kultura i medija, koji je nadgledao posao oko BSkyB-a dok se Mardok nije u julu iz njega povukao, u sredu je dao ostavku nakon što su se pojavili poruke elektronske pošte koje pokazuju da je u vezi s tim poslom bio u bliskom kontaktu s NewsCorpom.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE