Stigli lekovi iz Rusije na Kosovo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigli lekovi iz Rusije na Kosovo

  Pošiljka lekova iz Rusije, vredna oko 225.000 evra, stigla je danas u kosovskomitrovački Zdravstveni centar i biće korišćena za potrebe građana severa Kosova.

  Direktor Zdravstvenog centra Milan Jakovljević rekao je novinarima da je Rusija poklonila lekove, sanitetski materijal, dva ultrazvučna aparata i jedan monitor za praćenje najtežih bolesnika.
   
  “Pošiljka nam je dopremljena u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom zdravlja i to nije prvi put”, rekao je Jakovljević i podsetio da vlada i resorno ministarstvo “ulažu napore da pomognu rad te zdravstvene ustanove”.
   
  “Posebno smo zahvalni Ruskoj Federaciji, koja je u ovim teškim vremenima za srpski narod na Kosovu i Metohiji, poslala ovako vrednu pomoć”, rekao je Jakovljević.
   
  Prema njegovim rečima, s nadležnima u Ministarstvu zdravlja dogovoreno je da, i pored toga što je pomoć namenjena kosovskomitrovačkom Zdravstvenom centru, deo lekova bude upućen ostalim ustanovama na Kosovu i Metohiji u kojima se leče Srbi i drugi nealbanci.
   
  “Mi smo i u prethodnom periodu pomagali zdravstvenim institucijama u Pokrajini i tako će biti i u narednom periodu”, rekao je Milan Jakovljević.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE