Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BBC uživo iz klinike za abortus

    BBC će uskoro emitovati dvočasovni radio šou uživo iz klinike za abortuse. U njemu će slušaoci moći da čuju intervjue sa ženama koje se podvrgavaju prekidima trudnoće, ali i sa lekarima i savetnicima na klinici.
     
    Zagovornici zabrane abortusa kritikuju ovaj potez britanske RTV mreže tvrdeći da je reč o običnom „besplatnom reklamiranju“ abortusa.
     
    Ipak, oni koji se zalažu za slobodu izbora žene smatraju da je program odličan način da se predstavi prava priča o ženama koje se odlučuju na tu meru.
     
    Viktorija Derbišir, koja će biti prezenter emisije na radiju, kaže da svrha ovog projekta nije opredeljivanje za ili protiv abortusa, jer su njihova gledišta već dovoljno poznata.
     
    „Naša svrha je da tog dana predstavimo uvid u život koji je u Britaniji tabu“, kaže ona.
     
    Abortus je u središtu pažnje u Velikoj Britaniji u poslednje vreme, nakon što je Daily Telegraph otkrio da se mnoge žene odlučuju na abortus zbog pola deteta.
     
    Darinka Aleksić, koordinator kampanje za Pravo na abortus, smatra da je ovakav program neophodan za razumevanje te pojave.
     
    „Ima mnogo nepotpunih i iskrivljenih o abortusu, naročito u onlajn medijima. Ako ova emisija bude pažljivo isplanirana i prezentovana, to će biti koristan način da se žene informišu o prekidu trudnoće: da je to legalna, bezbedna i uobičajena medicinska procedura“, smatra ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE