3D4U – Miele nudi šablone za 3D štampu ekskluzivnih dodataka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3D4U – Miele nudi šablone za 3D štampu ekskluzivnih dodataka

  U okviru 3D4U projekata, proizvođač premijum kućnih uređaja, kompanija Miele, je prva u industriji koja je svojim korisnicima ponudila širok spektar dodataka koje je moguće izraditi pomoću 3D štampača. Miele projekat započinje objavljivanjem podataka za 10 objekata koje je moguće besplatno preuzeti sa Thingiverse platforme. Među njima su kuhinjski uređaji, pribor za usisivač i korisni dodaci za majstore. Nekoliko modela poseduje čak i prilagodljive modele i parametre.

  3D štampa je već duže vreme uobičajena u industrijskoj proizvodnji. Takođe, ova tehnologija postaje sve popularnija i u privatnim domaćinstvima.

  “Uz projekat 3D4U, želimo da našim kupcima ponudimo dodatne pogodnosti i sprovedemo ideje koje u okviru našeg sveobuhvatnog portfolija nismo bili u mogućnosti da primenimo”, rekao je David Buhl, menadžer projekta 3D4U u Miele fabrici u Bielefeldu, Nemačka.

  “Kako bismo to postigli, svaki predmet oslikava našu ekspertizu u razvoju proizvoda, primera radi više od 90 godina iskustva kompanije Miele u nezi podova.”

  Za svaki 3D4U dodatak dat je i opis preporučenih parametara štampanja, a tehnička izvodljivost testirana je pomoću takozvanog štampača za modeliranje (FLM štampač). Ovo stvara filament koji, sloj po sloj, radeći odozdo naviše, kreira finalni predmet. Miele preporučuje upotrebu filamenta od PLA plastike za proces 3D štampe. Ovaj materijal se često koristi na uobičajenim kućnim 3D štampačima, a njegova upotreba je prilično rasprostranjena.

  Kuhinjska pomagala, pribor za usisivač i korisni predmeti za majstore

  Za lansiranje projekta 3D4U Miele je pripremio 10 predmeta u tri kategorije: kuhinjska pomagala, usisivači i majstor. Među njima se nalazi i dodatak za bušilice sa dizajnom sa protokom vazduha, koji je baš kao i u slučaju razvoja Miele usisivača, optimizovan kroz kompjutersku simulaciju. Ovaj uređaj se zalepi za zid, ostavljajući obe ruke slobodnim za rukovanje bušilicom.

  Još jedan koristan uređaj je 3D4U separator dragocenosti. Zahvaljujući finoj strukturi membrane u priključku, ovaj pribor je uvek svestrani pomagač koji će sprečiti da manji, vredni predmeti završe u kesi usisivača ili u posudi za prašinu. Bilo da usisavate kutije, fioke, pa čak i torbe ili pak pretražujete tepih kako biste pronašli izgubljenu minđušu, prljavština će nestati ostavljajući za sobom vaše dragocenosti.

  3D4U projekat takođe nudi i zgodne dodatke za upotrebu u kuhinji, poput mehanizma za doziranje i zatvaranje kafe, koji omogućava kako precizno doziranje, tako i ponovno zatvaranje ambalaže nakon otvaranja. Na taj način zrna kafe i ostali slični proizvodi ostaju duže sveži. 3D4U modla sa raznovrsnim motivima omogućava kreiranje određenog motiva na kafi uz pomoć kakao praha ili šećera na kolačima. Korisnici mogu veoma lako kreirati svoje motive tako što će preuzeti šablon i dodati svoj motiv pomoću CAD programa.

  Svi šabloni su besplatni za preuzimanje, a više informacija možete pronaći na sajtu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE