4 sjajna dokumentarca nakon kojih na hranu više nećete gledati istim očima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4 sjajna dokumentarca nakon kojih na hranu više nećete gledati istim očima

  U savremenom svetu u kome živimo, nemoguće je ne obraćati pažnju na trend zdrave ishrane i aktivnog načina života. A zašto se ovaj trend javlja? Jer se hranimo “brzo”, s nogu, u pekarama, užinamo nezdrave grickalice, a za ručak smažemo pljeskavicu ili neko testo. Čak i za hranu na pijacama i u marketima nismo sigurni koliko je tačno ispravna i organska… A važno je da bude.

  Ako vas ove teme zanimaju i želite o njima da naučite nešto više, a nemate vremena da iščitavate knjige ili naučne članke, pružite šansu sjajnim dokumentarcima koji temu obrađuju temeljno i posvećeno.

  [preporucene_vesti ids=”277073″]

  “That Sugar Film”

  Kao i poznati “Super Size Me”, i ovaj film bavi se posledicama koje na naše telo ima unos preterane količine neke namirnice. Reditelj Damon Gameau testirao je šta tačno našem organizmu čini 40 kašičica šećera dnevno, i to onog koji dolazi iz navodno zdravih čokoladica, napitaka ili grickalica. Već nakon 18. dana ovog eksperimenta, Gameau će razviti bolest jetre. Šta se dalje dešava, saznajte u filmu.

  “Hungry for Change”

  Ovaj film ima jasnu i nedvosmislenu misiju: promeniti način na koji gledate određene namirnice i obroke. Prikazaće vam kako se proizvodi hrana, upoznaće vas sa vrlo malo poznatim tajnama industrije, ali i razotkriti mitove vezane za hranu i mršavljenje. Uz to, čućete svedočanstva ljudi čiji se život iz korena promenio nakon što su počeli promišljenije i osvešćenije da se hrane.

  “Fat, Sick and Nearly Dead”

  Pre početka snimanja ovog filma, Džo Kros (Joe Cross) je imao pedesetak kilograma viška, bolovao od autoimune bolesti, a redovno je koristio i steroide. Kroz film pratimo njegovo putovanje ka zdravijem životu, gubljenje kilograma putem dijeta koje uključuju jedino voće, i sve to dok putuje širom SAD-a.

  “Food, Inc.”

  Reč je o jednom od najpoznatijih dokumentarnih filmova o hrani u poslednjoj deceniji, ali na ovo dokumentarno remek-delo uvek treba ponovno podsetiti. Bio je nominovan i za nagradu Oskar, a istražuje celi spektar tema vezanih za hranu: od onog odakle ona dolazi, preko toga kojim se ciljevima industrija vodi, pa sve do negativnog učinka na okolinu koji ona ima. U svakom slučaju, reč je o filmu koji nećete moći tako lako da zaboravite.

  Izvor: BIZLife/Buro247

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE