Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Socijalistima apsolutna većina u Francuskoj

    Socijalisti francuskog predsednika Fransoa Olanda osvojili su apsolutnu većinu glasova na današnjim parlamentarnim izborima, navodi se u preliminarnim procenama, a prenose francuske agencije.

    Socijalisti su sa svojim saveznicima osvojili između 312 i 326 mesta od ukupno 577 u francuskom parlamentu, daleko više od neophodnih 289 za apsolutnu većinu, tako da će moći da vladaju bez podrške Zelenih ili ekstremne levice.

    Desničarska Unija narodnog pokreta (UMP) bivšeg predsednika Nikole Sarkozija je sa svojim saveznicima osvojila između 212 i 234 poslanička mesta, Zeleni između 18 i 24, a ekstromno levičarski Levi front od devet do 11, navodi se u preliminarnim rezultatima agencija Sofres i CSA.

    Ekstremno desničarski Nacionalni front (FN) na čelu sa Marin le Pen osvojio je između jednog i četiri mesta u parlamentu, a centralno orijentisani Demokratski pokret (MoDem) Fransoa Bajrua jedno do dva mesta.

    Prema ovim rezultatima potvrđuju se predviđanja da će ekstremo desničarski FN prvi put od 1998. godine ponovo sedeti u francuskom parlamentu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE