Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U subotu otvoren Cinema City

    Projekcijom filma „Osvajanje“, režisera Gzavijea Durinžera, i pozdravnom rečju organizatora i članova žirija, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u subotu je počeo Internacionalni festival Cinema City koji je okupio brojne filmske stvaraoce, a trajaće do 23. juna.

    Festival je otvorila, predsednica žirija u selekciji Nacionalne klase Loren Hercberg, koja je rekla da je domaća kinematografija već prepoznata na festivalima širom sveta. A goste i publiku pozdravio je direktor festivala, Miloš Ignjatović najavljujući prvi put u Srbiji dolazak prestižne evropske filmske akademije čiji je predsednik Vim Venders.

    Glavni gost ovogodišnjeg festivala je nemački reditelj Andreas Drezen, koji će održati master klas iz filmske režije. Već tradicionalno, festival je okrenut edukaciji i budućnosti mladih sineasta.

    Film kojim je otvoren Cinema City, premijerno je prikazan na festivalu u Kanu, a radi se o šaljivoj polubiografskoj drami o bivšem predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju i prikazuje kako izgleda pohod na vlast i osvajanje političke scene, koja je cena političke moći, koliko i šta se sa njom dobija, a koliko i šta gubi.

    Tokom osam dana Festivala, pored četiri takmičarske selekcije: „Nacionalna klasa“, „Exit Point“, „Educons Hungry Days“ i „Up to 10.000 Bucks“, posetioci će moći da uživaju u revijalnim programima: „Respect to Andreas Dresen“, selekciji u čast gosta Festivala, jednog od najvažnijih savremenih nemačkih reditelja, „360 stepeni“, panoramskom programu koji će predstaviti nova ostvarenja nezavisne produkcije. Selekcija „Fokus“ predstavlja Mađarsku, a MTV- „Burn Planet Rock“.

    Tokom Cinema City festivala publika će biti u prilici da na čak pet lokacija u Novom Sadu vidi filmove koji učestvuju na Festivalu.

    Projekcije filmova biće održane na pet lokacija u gradu, u Srpskom narodnom pozorištu, u bioskopu u Katoličkoj porti, u „Arena sinepleksu“ u salama 1, 3 i 4, u Kulturnom centru Novog Sada i u maloj Sali Pozorišta mladih.

    Cena ulaznica je 150 dinara, a posetioci Festivala karte mogu da kupe svakog dana od 10 do 15 sati na blagajni „Gigstix“ u „Pariskom magazinu“, a od 15 časova pa do početka projekcije ulaznice će se prodavati na lokacijama na kojima će filmovi biti emitovani.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE