Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    APR: Osnovano 2.800 novih preduzeća

    U prvom kvartalu ove godine osnovano je 2.800 novih preduzeća, a čak 2.700 preduzeća izbrisano je iz registra. U prva četiri meseca osnovano je 9.300 preduzetničkih radnji, a u istom periodu izbrisano je 11.500 radnji.

    „U prva četiri meseca izbrisano je 11.500 preduzetničkih radnji, a prošle godine u istom periodu 11.600 radnji“, kaže Gabrijela Petković Jovanović PR menadžer Agencije za privredne registre. Prema njenim rečima, po automatskom stečaju je od jula 2010. godine izbrisano 16.500 privrednih društva.

    „Na broj izbrisanih je najviše uticao automatski stečaj, koji se primenjivao kod preduzeća čiji je račun bio u blokadi u dužem vremenskom periodu“, dodala je ona.

    Kako je rekla, Narodna banka Srbije je obaveštenje slala sudovima, sudovi su sprovodili automatski stečaj i obaveštali APR koja je brisala iz registra takva preduzeća.

    „Taj trend je od početka godine usporedniji, i na osnovu automatskog stečaja iz registra privrednih subjekata izbrisano je 580 preduzeća“, rekla je Jovanović.

    Prema njenim rečima, najviše je osnovanih, ali i brisanih preduzeća u sektoru trgovine i ugostiteljskih i drugih usluga i građevinarstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE