Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropa procenjuje srpske procenitelje nekretnina

    Nacionalno udruženje procenitelja Srbije (NUPS) danas će u saradnji sa evropskim kolegama promovisati prvi međunarodno priznati sertifikat za procenitelje nekretnina u Srbiji.

    Visoki funkcioneri evropske organizacije procenitelja „TEGoVA“ i predstavnici NUPS – a održaće konferencija za novinare na kojoj će predstaviti višestruke koristi koje donosi evropska šema ocenjivanja stručnosti procenitelja nekretnina.

    Veoma je važno da se oblast procene nekretnina definiše na način kako se to radi u tržišnim ekonomijama i razvijenim zemljama sveta, saopštio je NUPS, koji je član član međunarodnog udruženja procenitelja (The International Valuation Standards Council – IVSC).

    Definisanje kompetentnosti procenitelja prema evropskim standardima doprineće poboljšanju uslova poslovanja domaćih firmi koje su registrovane za konsalting i procene nekretnina, a samim tim i poboljšanju uslova polsovanja banaka kao najvećih korisnika izveštaja procene.

    Takođe i državne institucije će imati bolje uslove da na efikasan način sprovedu zakonske i podzakonske akte koje se odnose na nekretnine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE